+36304177429 info@datad.hu

Ha újrahasznosított számítógépeket vásárolnának a vállalatok, akkor több száz millió forintot spórolnának a vállalatok, miközben saját környezetszennyező tevékenységüket is csökkentenék – derül ki egy elemzésből.

Az újrahasznosított laptopok, számítógépek vásárlásával a vállalatok akár több száz millió forintot is meg tudnak spórolni – derül ki a Circular Computing nevű cég elemzéséből. A felmérés a brit vállalatokat vizsgálta meg, és az adatok szerint az elkövetkező 9 évben 10,72 millió dollárt (3,2 milliárd forintot) tudnának félretenni ezek a cégek.

193 ezer autótól mentesül a világ

A nyilvánvaló pénzügyi spórolás mellett a kutatásban kiszámolták az is, hogy felelős viselkedésükkel a vállalatok 9 millió tonnányi szén kibocsátásától mentesítenék a környezetet és 5,4 trillió liternyi vízzel kevesebb fogyna el. Ezt azt jelenti, hogy csupán az újrahasznosított számítógépek megvásárlásával a cégek olyan hatással lennének környezetükre, mintha hirtelen kivonnának a közlekedésből 193 ezer autót, és megspórolnák az Északi-tenger 10 százalékát.

Néha jobbak, mint az újak

Az újrahasznosított lapotopok vagy számítógépek megvásárlásáért nem kell egészen Nagy-Britanniáig szaladni, nálunk a DATAD-nél is beszerezhetik a felújított, tanúsítottan adatörölt számítástechnikai eszközöket. Ezeknek a gépeknek a teljesítménye a memória upgrade és a merevlemez SSD-re történő cseréje után gyakran meghaladja az eredeti számítógép hatásfokát.

Szóval, ha új eszközökben gondolkodunk, akkor környezetbarát módon is tehetjük mindezt, az újrahasznosított laptopok, számítógépek beszerzésével.