+36304177429 info@datad.hu

Ha hiszik, ha nem egy hónapban közel 70 laptopot felejtenek a Newark nemzetközi repülőtéren a siető utasok. Habár az üzleti utak felvirágzásáig még várnunk kell az orvostudomány haladására, ha nem szeretnénk a peches 70 ember közé tartozni, akkor pár tippel könnyíthetünk a helyzeten.

A Newark nemzetközi Repülőtér New York második legforgalmasabb légi kikötője, éves szinten 37,5 millió utas fordul meg itt. Így nem meglepő, hogy az emberek szép számmal hagynak el mobiltelefonokat, személyes tárgyakat és laptopokat is sajnos.

A biztonsági ellenőrzéseket végző TSA az alábbi fotót közölte Instagram csatornáján:

A fotón 70 laptopot számoltunk össze, ezt a mennyiséget az utasok egy hónap alatt hagytak el a repülőtéren. Na jó, nem friss fotóról van szó, hanem 2016 novemberi képről, de mégis, ez eléggé komoly mennyiség.

Az emberek leggyakrabban pont a biztonsági ellenőrzéskor hagyják el utazás közben laptopjukat. A biztonsági szolgálat ugyanis gyakran arra kéri a laptopos utazókat, hogy az vegyék ki a táskából, és tegyék egy külön dobozba. Amiután átvilágítják, az utasok gyakran egymásra pakolják ezeket a dobozokat, és ha pont a laptopot tartalmazó doboz kerül alulra, akkor gyakran meg is feledkeznek, hogy az alsó dobozban is van valami. Így marad ez a sok laptop a repülőtéren.

Ragasszunk névjegykártyát az aljára

Amikor a repülőtéren találnak egy elhagyott, gazda nélküli laptopot, akkor a talált tárgyak osztályán nyilvántartásba veszik őket, majd egy biztonságos helyen tárolják őket.

Ha szeretnénk növelni az elhagyott laptop megkerülési esélyeit, akkor utazás előtt ragasszunk egy névjegykártyát a gép aljára, így, ha elhagyjuk valahol, a hatóságoknak van kit értesíteni. És ha jófejek, utánunk küldik a gépet a következő járattal.

Közösségi oldalon is érdeklődhetünk

De ha erről megfeledkeztünk volna, az adott repülőtér weboldalán vagy közösségi média oldalain is felvehetjük velük a kapcsolatot, érdeklődhetünk laptopunk iránt. Ha netán egy Apple gyártotta laptopot hagytunk volna el, akkor például iPhone-unk Lokátor szolgáltatása segítségével megnézhetjük, hogy mikor kapcsolódott utoljára az internetre az eszköz. Persze, ehhez előtte a gépen is aktiválni kell a helymeghatározó szolgáltatást.

És ha végképp minden kötél szakad, akkor vásároljunk egy másik laptopot, a lehetőségekhez mérten használtan, hogy ezzel is tegyünk valamit környezetünk tisztán tartásáért.