+36304177429 info@datad.hu

Az Auchan a legutóbbi partnere a Data Destroy-nak: az áruházlánc a környezettudatosság és az előírások betartása miatt kért meg minket, hogy felvásároljuk, szakszerűen adatfertőtlenítsük és ezek után az alkalmazottaknak értékesítsük számítógépes flottájukat. A döntéssel mindenki, de legjobban környezetünk járt jól.

Mint nagyon sok vállalatnál, az Auchan-nál is eljött az az idő, amikor a régi számítógépek megérettek a cserére. Az átlagosan 4 éves számítógépflotta szakszerű és környezetvédő menedzseléséhez az áruházlánc a Data Destroyt választotta. A Auchan komplex szolgáltatást vett igénybe cégünktől, mely magába foglalta a gépek felvásárlását, azok szakszerű kezelését, majd a használható gépek visszaértékesítését is. És hogy pontosan ez mit is jelent? Hamarosan kiderül.

Szakszerűen adatfertőtlenítettünk

Az áruházlánc életciklusuk végén lecserélte számítógépes flottáját, ez laptopokat, asztali gépeket egyaránt magába foglalt. Munkatársaink összecsomagolták, majd a Data Destroy raktárába szállították a számítógépeket. Az adathordozókon lévő adatokat a Blancco megoldásával szakszerűen és tanúsítottan adatfertőtlenítettük, az adatok felülírásáról készült jegyzőkönyveket átadtuk az áruháznak. A laptopokat felújítottuk, kitakarítottuk, többek között új hűtőpasztával vontuk be a hűtőbordák és a processzor közötti felületet.

Minden számítógépre egységes operációs rendszert telepítettünk.  Az egységes gépeket egy, erre a célra kialakított webáruházba töltöttük fel, ahonnan az Auchan alkalmazottai vásárolhatták meg személyes használatra a felújított gépeket.

Komplex szolgáltatás gépekért cserébe

Mindezt a komplex szolgáltatást úgy bonyolítottuk le, hogy az az Auchan áruházláncnak nem kellett érte fizetnie. A számítógépek értéke fedezte a régi laptopok felújításával, szakszerű adatfertőtlenítésével járó költségeket, cégünk, a Data Destroy a számítógépek eladásából jutott bevételhez. Cserébe viszont az áruházlánc a jogszabályoknak megfelelően kezelte a gépeken található adatokat, mikor azokat számukra tanúsítottan, felülírással, a Blancco megoldásának segítségével fertőtlenítettünk. Az Auchan alkalmazottai jogtiszta operációs rendszerű, felújított gépekhez jutottak hozzá a piaci árnál kedvezőbben.

És amit legnagyobb eredményünknek tartunk, hogy felesleges szeméttől kíméltük meg környezetünket.