+36304177429 info@datad.hu

Európa felhőbe zárkózik

Még csak egy éve van hivatalban Günther Oettinger, az EU digitális területért és társadalmáért felelős biztosa. Szeretné az Unio ill. Európa felzárkoztatását a digitalizálás, digitális adatbiztonság mentén. Ez év decemberében hozzák meg a szerzői joggal kapcsolatos törvénycsomagot. Ilyen többek között a Youtube tartalmak korhatár kijelölésével kapcsolatban.

Szeretné, ha minden Eu tagország elkötelezettséget vállalna az IT szektor fejlesztésében, oktatásában, olyan alap létrehozásában, amely szuperszámítógépek beüzemelését tenné lehetővé, ill. hiper gyors internet kiépítését mindenhol. Kérdéses, hogy a munkanélküliek és a hátrányosabb helyzetű fiatalok számára lesz-e keret, hogy bekerülhessenek a közeljövő digitális vérkeringésébe. Továbbá foglakozik a hacker támadások, és annak a bejelentésével.
Előkészít egy európai felhőkezdeményezést, amelyről a héten egyeztet majd Párizsban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Angela Merkel német kancellár és François Hollande francia elnök. Ez egy “Cloud-Airbus” lesz, amely a legmagasabb ciber biztonsági követelményeknek is megfelel és lehetővé teszi az iparnak, hogy a fontos adatokat a felhőkörnyezetben tárolja.

forrás: https://sg.hu/cikkek/115473/europai-felhokezdemenyezes-jon

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..