+36304177429 info@datad.hu

A vezetők megértik a transzparens működés fontosságát és a személyes adatok fontosságát, viszont nagyon kevesen védik azokat megfelelően.

A legtöbb vállalati vezető szeretné biztonságban tudni munkavállalói adatait, azonban keveseknek sikerül. Ez derült ki abból a felmérésből, melyet a DTEX Systems megbízásából készített a Ponemon Intézet. Az 1249 IT és biztonsági szakember megkérdezésével készített kutatás szerint az alkalmazottak adatainak védelme a többségnek (63 százaléknak) rendkívül fontos.

A magánszféra tisztelete

Ezek az emberek úgy gondolják, hogy ha kollégáik saját adataikat biztonságban tudják, akkor sokkal motiváltabbak és lojálisabbak. Ugyanakkor az is segíti produktivitást, hogy tudják a vezetők tiszteletben tartják magánszférájukat, megbíznak bennük és így függetlenül sokkal hatékonyabban dolgoznak.

Azonban a home office terjedésével a vezetők bizonyos szintig szeretnék tudni, hogy a távmunkában dolgozók hogyan dolgoznak, milyen hatékonysággal és milyen potenciális biztonsági kockázatokat hoznak a szervezetbe.

Anonimizáljuk az adatokat

A megoldás a személyes adatok anonimizálásában rejlik. Azonban a kutatás szerint a vállalatoknak kevesebb, mint a fele (47 százalék) anonimizálja az összegyűjtött munkavállalói személyes adatokat. Másik megoldás, hogy a lehető legkevesebb adatok gyűjtsük össze. Ez nemcsak az alkalmazottaknak tetszik, hanem a hálózatot sem terheli feleslegesen.

Ahhoz, hogy az emberek otthoni körülmények között is nyugodtan és hatékonyan dolgozhassanak, a kollégák magánéletének tiszteletben tartása alapkövetelmény. A Big Brother jellegű drákói megközelítések csak arra jók, hogy rombolják a bizalmat és a transzparens működést.