+36304177429 info@datad.hu

A cégek egyre bátrabban költöztetik technológiájukat, IT infrastruktúrájukat a felhőbe, de nem tudják eldönteni mit érdemes a cloud-ba vinni.

A koronavírus járvány alatt látványosan megnőtt a felhő szolgáltatásokat használók aránya. A távoli munkavégzést, a kapcsolattartást és a csapatmunkát a felhős technológiáknak köszönhetően otthonról, biztonságban is megoldhattuk.

Nem mindig muszáj költöztetni

A felhőbe költözés már régóta foglalkoztatja a szervezeteket. A legtöbb cég már kipróbált valamilyen cloud technológiát, az adatok egy részét már felhős megoldások biztosítják. Azonban a régi problémák még mindig nem szűntek meg.

Az automatizált felhőmigrációs megoldásokat kínáló Next Pathway vállalat kutatása szerint a cégek több mint fele (54,1 százalék) az összes munkafolyamatot a felhőbe költöztetné anékül, hogy előbb megvizsgálnák nem lehet-e kivezetni az adott folyamatot.

Nehezen választanak szolgáltatót

A megkérdezett cégek közel harmada (24,9 százaléka) még mindig gondolkodik a költözésről, nehezen döntik el, melyik szolgáltatót válasszák. A kutatásban szereplő szervezetek közel fele (47,7 százalék) sokkal több automatizált folyamatot venne igénybe a felhőbe költözéskor, ami ugye meggyorsítaná a teljes folyamatot.

Az is kiderült a közel 1000 IT szakember véleményét összesítő kutatásban, hogy sok vállalatnál nincs migrációs szakember. Ezek külsős tanácsadó cégekre bízhatják a felhőbe való költözés folyamatát. A cégek egyharmada automatizált folyamatokkal gyorsítaná fel az on-premise költözését a felhőbe.

A régi adatokról ne feledkezzünk meg!

Ahogy arról korábban is írtunk, a felhőbe költözést érdemes alaposan előkészíteni. Arról ne feledkezzünk meg, hogy a cloud migráció adamigráció is egyben. Arról se feledkezzünk meg, hogy a régi szerveren tárolt adatokat szakszerűen, tanúsítottan töröljük le.